Scandal la o mănăstire. Doi bărbați spun că au fost agresați în timp ce filmau o slujbă

FOTO: Captură video Facebook
FOTO: Captură video Facebook

Doi bărbați spun că au fost agresați la Mănăstirea de maici Jieț, din județul Hunedoara, în timp ce filmau o slujbă care se desfășura în interiorul bisericii, contrar reglementărilor în vigoare.

Potrivit Digi24, cei doi au fost dați afară din biserică și din curte de un bărbat care susține că este bodyguard și care le-a spus „nu au voie” acolo.

După incident, cei doi bărbați au mers la Spitalul de Urgență din Petroșani și au declarat că au fost victimele unei agresiuni. Spitalul a anunțat poliția și a fost deschis un dosar penal.

Și stareța Mănăstirii Jieț a sesizat poliția că în lăcașul de cult a avut loc un scandal. Potrivit unui comunicat al IPJ Hunedoara, doi bărbaţi din municipiul Petroşani, în vârstă de 36 şi 47 de ani, au avut divergenţe cu călugăritele mănăstirii.

Reprezentanta mănăstirii a precizat că enoriaşii au încercat să îi calmeze pe cei doi şi le-au cerut să facă linişte şi să părăsească incinta, dar aceştia au adresat injurii şi ameninţări personalului mănăstirii, fapt ce i-a determinat pe enoriaşi să îi scoată cu forţa din incinta mănăstirii.

Polițiștii mai spun că enoriașii care au participat la slujbă nu au putut fi identificați, pentru că au plecat deja când a sosit echipajul de intervenția, iar călugărițele au spus că nu le cunoșteau identitatea.

Oamenii legii mai spun că vor face două anchete în acest caz: cercetări cu privire la comiterea infracţiunii de tulburare a ordinii şi liniştii publice, în cazul sesizării depuse de stareță, respectiv cercetări sub aspectul comiterii de infracţiunii de loviri sau alte violenţe, în urma sesizării făcute de spital.