Scandal la Facultatea de Drept: 49 de studenți ar putea fi exmatriculați pentru fraudă

Facultatea de Drept. Foto: Wikimedia Commons

Decanul Facultății de Drept, din cadrul Universității București, a dezvăluit că aproape 50 de studenți din anul I au fost propuși pentru exmatriculare, după ce ar fi fraudat mai multe examene.

”Este șocant să constatăm un asemenea fenomen, e cu totul contrariant pentru principiile pe care ar trebui să le insuflăm viitorilor magistrați, avocați, juriști, profesioniști ai dreptului să descoperim în stadiul formării lor inițiale o asemenea încălcare a acestor principii”, a spus decanul Facultății, Răzvan Dincă, pentru edupedu.ro.

”Am fost informați de existența unor grupuri de Whatsapp pe care zeci de studenți din anul I rezolvau în comun subiectele de examen în timpul examenului, făceau schimb de metode de copiat, purtau discuții despre cum să își poziționeze ecranele astfel încât să aibă acces și la un alt dispozitiv, unii dintre ei s-au și filmat explicând astfel de metode de fraudă pentru ceilalți. În total, sunt 49 de studenți pe care i-am propus pentru exmatriculare, avem toate dovezile”, a mai spus Dincă.

Decanul a precizat că niciodată în istoria facultății nu s-a mai petrecut o astfel de situație, adăugând că ”niciodată nu au fost propuși pentru exmatriculare atât de mulți studenți”.

Potrivit sursei citate, studenții au format două grupuri unde rezolvau în comun subiectele și își ofereau unii altora diferite metode de fraudare a examenelor.