Scandal între USR și PNL pe numele viitorului premier. PSD intervine: va fi de la noi

FOTO: USR/Facebook
FOTO: USR/Facebook

Liderii USR-PLUS au anunțat că ei vor da premierul după alegerile parlamentare, iar acesta va fi Dacian Cioloș, în eventualitatea în care va exista o colaborare cu PNL.

„USR va intra la guvernare și va intra cu mandat de reformă. Vrem un premier cu mandat de reformă. Nimeni nu are un cec în alb din partea noastră. USR PLUS vrea să dea premierul, să fie foarte clar.

Vrem un parteneriat onest, loial de guvernare. Domnul Orban m-a dezamăgit că a mințit miercuri dimineață, când a spus niște lucruri total neadevărate, știa că sunt neadevărate. Înțeleg bătălia politică, înțeleg meciul de campanie, înțeleg de ce toată lumea atacă. Vreau să stăm la masă după alegeri, discutăm cu toții.

Dacian Cioloș este, prin protocolul nostru vechi de alianță USR-PLUS, persoana desemnată pentru a prelua acest portfoliu”, a declarat purtătorul de cuvânt al USR PLUS, deputatul Ionuț Moșteanu.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, la Timișoara, că „premierul este desemnat de partidul care câștigă alegerile”.

În replică la ce a declarat sâmbătă Orban, președintele PSD a spus, pe Facebook, faptul că această replică a lui Orban trebuie să rămână scrisă, el fiind convins că alegerile vor fi câștigate de PSD.

„Să rămână scris! Orban, 24 octombrie 2020: <Premierul e desemnat de partidul care câștigă alegerile”>. Așa este! Iar premierul va fi de la PSD! În schimb, PNL va rămâne cu traseiștii, impostorii și penalii, Ludovic!”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.