Scandal în echipa pe care România o întâlnește în semifinalele Fed Cup

România este pentru a doua oară în istorie în semifinalele Cupei Federaţiei, după ediţia din 1973.

Irina Begu (locul 35 WTA la dublu) / Monica Niculescu (locul 51 WTA) a învins, duminică, perechea Katerina Siniakova (locul I WTA de dublu) / Barbora Krejcikova (locul 2 WTA), cu scorul de 6-7 (2), 6-4, 6-4, aducând victoria cu 3-2 în duelul cu Cehia.

Karolina Pliskova, locul 5 WTA, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-1, 6-4, pe Mihaela Buzărnescu, locul 29 WTA, iar Simona Halep, locul 3 WTA, a trecut, cu scorul de 6-4, 6-0, de Katerina Siniakova, locul 44 WTA. Duminică, Simona Halep a învins-o pe Karolina Pliskova, cu scorul de 6-4, 5-7, 6-4, în al treilea meci al întâlnirii, iar Katerina Siniakova a întrecut-o pe Mihaela Buzărnescu, cu scorul de 6-4, 6-2.

Victoria este cu atât mai mare cu cât Cehia este deținătoarea trofeului, iar în ultimii opt ani a triumfat de șase ori în FedCup. În semifinală, România o va întâlni pe Franța, pe 20 și 21 aprilie.

Echipa Franței se confruntă cu un scandal, care a dus la o ruptură totală. După mai bine de doi ani, Caroline Garcia s-a întors în echipă și a reușit două victorii cu Belgia.

Însă nu toate colegele au fost fericite. Cea mai afectată a fost Kristina Mladenovici, care a avut numeroase reacții dure la adresa ei. Mladenovici nu a prins niciun meci în confruntarea cu Belgia.

Potrivit jurnaliștilor de la BFMTV, Mladenovici a fost foarte afectată de decizia căpitanului-nejucator Julien Benneteau. Și-a început protestul neparticipând la ședința foto oficială de la tragerea la sorți și apoi nu a apărut la antrenamentele colegelor sale.

Aceeași sursă mai spune că Mladenovici le-a cerut rudelor să nu mai călătorească la Liege pentru a susține Franța în confruntarea cu Belgia.

De altfel, scandalul dintre Mladenovici și Garcia este unul mai vechi. În 2017, Mladenovici spunea despre Garcia că este „fosta sa prietenă”.

„Am fost foarte supărată. Federația din Franța a ajutat-o la fel de mult ca și pe mine. În Franța suntem atât de norocoase că avem un Grand Slam, care ne facilitează drumul spre elita tenisului. Asta nu se întâmplă în țări precum Spania, România sau Cehia. Să-ți reprezinți țara ar trebui să fie o mândrie. Dacă nu, măcar să arăți apreciere…

Pot înțelege că nu a mai vrut să joace cu mine, dar mi se pare inacceptabil pentru mine cum a făcut-o. E lipsită de respect, nu credeam că-mi poate face una ca asta. Nici măcar nu a avut curajul să-mi spună în față, mi-a trimis un mesaj”, declara Mladenovici în 2017.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.