Sătenii dintr-o comună din Cluj și-au reparat singuri drumul

sătenii cluj repară singuri drumul
Sursa: Monitorul de Cluj

Localnicii din Chidea, un sat din comuna Vultureni, județul Cluj, își repară singuri drumul an de an deoarece Primăria nu are bani ca să îl asfalteze, relatează publicația locală „Monitorul de Cluj”.

Drumul străbate întregul sat, iar sătenii din Chidea s-au apucat și în acest an să îl repare. Au adus tractoare, roabe, lopeți, și l-au acoperit cu nisip și pietriș.

„Locuiesc în Cluj-Napoca, părinții mei vin dintr-un sat micuț, numit Chidea, din comuna Vultureni. Vă trimit niște poze, cum ne reparăm noi drumul în secolul XXI, fiind un sat prin care nu se poate trece. Din partea Primăriei din Vultureni nu prea s-a primit mult ajutor în acest sens. Asta facem an de an, de mult timp. Este când și de două ori pe an. Ne adunăm, săteni, nepoții sătenilor, și ne facem noi drumul cum putem, și cât de bine putem, din ce avem”, a declarat Armus Botond, un clujean cu origini din Chidea, pentru Monitorul de Cluj.

Eugen Mureșan, primarul comunei Vultureni, a declarat că Primăria nu a avut bani pentru asfaltarea drumului. El a mai spus că există un proiect depus în acest sens, și că acesta a fost admis la finanțare, însă deocamdată banii nu au fost primiți.

sătenii cluj repară singuri drumul
Sursa: Monitorul de Cluj
sătenii cluj repară singuri drumul
Sursa: Monitorul de Cluj
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.