Sârbii au uitat de pandemie. 25.000 de spectatori la Steaua Roșie – Partizan | VIDEO

Suporterii belgrădeni s-au întors pe stadion. Foto: Wikimedia Commons

Formația Partizan Belgrad s-a calificat în finala Cupei Serbiei, după o partidă încinsă cu marea rivală Steaua Roșie, scor 1-0, în fața unui stadion aproape plin.

A fost primul meci jucat în Serbia fără restricții, după epidemia de coronavirus. Peste 25.000 de belgrădeni au mers la stadion, iar atmosfera a fost, ca de obicei, una extrem de fierbinte. Galeriile celor două mari echipe ale Serbiei și-au dat în petec, iar incidentele n-au lipsit.

Singurul gol al meciului a fost marcat Bibras Natcho, după aproape o oră de joc.

Steaua Roșie, care a câștigat titlul de campioană cu trei etape înainte de finalul sezonului, nu a reușit să facă ”eventul” pe terenul rivalei Partizan, care a dominat clar finala. Singura șansă a ”alb-roșilor” a venit în prima repriză, când mingea trimisă în bara transversală de El Fardou Ben Nabouhane a fost împinsă în poartă de Aleksa Vukanovici, însă golul a fost anulat pe motiv de ofsaid.

Partizan și Steaua Roșie sunt cele mai titrate formații din Serbia. Ambele au câștigat numeroase titluri pe plan intern. Partizan a fost prima echipă din Estul Europei care a jucat în finala Cupei Campionilor Europeni, pierzând cu 1-2 în fața Realului din Madrid, în 1966. În 1991, Steaua Roșie a reușit să câștige trofeul suprem al fotbalului continental, după o finală decisă la loviturile de departajare, cu Olympique Marseille.

În finala Cupei Serbiei, care va avea loc în 24 iunie, Partizan își va măsura forțele cu Vojvodina Novi Sad, învingătoare tot cu 1-0 în cealaltă semifinală, cu Cukaricki Belgrad.

Vojvodina, care a câștigat Cupa Serbiei în 2014, s-a calificat în ultimul act după un gol marcat de Nemanja Covici.

Serbia a raportat, de la începutul epidemiei, puțin peste 12.000 de cazuri de infecție cu coronavirus. Până acum, 251 de sârbi și-au pierdut viața din cauza virusului, în timp ce peste 11.300 s-au vindecat.