Sănătate la pachet. Cât costă să primiți acasă un colet cu legume bio

Așa arată un coș de legume livrat de cei doi buzoieni. Foto: Solaris Organicum / Facebook

Doi agricultori din Buzău au pus pe picioare o afacere inteligentă. Vând legumele ecologice pe care le produc la Pârscov pe internet și le livrează prin curierat.

Buzoienii Sebastian Silvestru şi Mironela Tudose au pus bazele unui nou concept de producere și comercializare a legumelor și verdețurilor. Cu fonduri proprii, au cultivat 1.500 de metri pătrați cu legume.

”Avem cam 12 categorii de legume, tomate, castraveţi, ardei, dovlecei, plus verdeţuri şi plante aromatice, vreo zece categorii, pe care am început să le trimitem către clienţii noştri”, spune Sebastian Silvestru, citat de Adevărul.

O idee inspirată: Legume prin poștă

Sebastian şi Mironela îşi vând legumele şi verdeţurile prin intermediul paginii de Facebook Solaris Organicum, prin abonamente care pornesc de la 40 de lei coşul cu produse proaspete. Fiecare coș cântărește cel puțin 4 kilograme. Prețul poate varia în funcţie de cantităţile de legume, de soiul acestora şi de frecvenţa livrării.

”Legumele le culegem proaspete dis de dimineaţă iar după ce completăm coşul mergem la clienţii noştri care abia le aşteaptă. Livrăm ori la domiciliu, ori la o adresă apropiată, pentru a le fi cât mai comod. Este o afacere de familie şi ne-am gândit să avem un plus de legume ecologice, proaspete, cu gustul celor de pe vremea bunicilor noştri”, a explicat Mironela Tudose.

Deocamdată, cei doi agricultori buzoieni au strâns o bază fidelă de câteva zeci de clienți.