Salvamontiștii fac un apel ca persoana care a găsit rucsacul unui tânăr mort pe munte să-l returneze

Salvamont Bușteni
Foto: Salvamont Bușteni (Facebook)

Salvamontiștii din Bușteni fac un apel ca persoana care a găsit un rucsac abandonat pe traseul Jepii Mici să îl returneze, deoarece acesta i-a aparținut unui tânăr de 18 ani găsit mort pe munte.

Un băiat în vârstă de 18 ani a dispărut pe munte în data de 8 octombrie. Salvamontiștii au început să îl caute, inclusiv cu drone și cu un elicopter care a survolat zona.

Trupul tânărului a fost găsit abia vineri, 27 octombrie, pe Valea Caraimanului. La operațiunea de recuperare a trupului neînsuflețit au participat 11 salvatori montani din cadrul formațiilor Salvamont Prahova, Salvamont Bușteni și 5 jandarmi montani.

Ulterior, în data de 29 octombrie, salvamontiștii au fost informați „cu privire la găsirea unui rucsac abandonat pe traseul Jepii Mici, în zona inferioară a traseului.”

„O echipă Salvamont s-a deplasat imediat la fata locului, însă nu a fost găsită decât o pelerină, ce ulterior s-a confirmat că aparținea băiatului de 18 ani dispărut inițial de la începutul lunii, în Bucegi.

Acel rucsac poate conține date vitale pentru întregul caz și ar ajuta mult familia să înțeleagă evenimentele petrecute, astfel că este vital să dăm de urma persoanei care l-a găsit. Vă rugăm, dacă aveți orice informații, nu ezitați să ne contactați!”, a transmis Salvamont Bușteni.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.