Salomon, povestea familiei care a cucerit munții

FOTO: Dvergny/Pixabay.com
FOTO: Dvergny/Pixabay.com

În 1947, în orașul Annecy, în inima Alpilor francezi, în apropiere de granița cu Elveția, începe povestea unui brand care este legat până în zilele noastre de sportul pe munte și drumeții. Francois Salomon, alături de soția sa, Jeanne, și fiul lui, Georges, deschide un mic atelier în care produce canturi pentru schiuri și lame pentru ferăstrău.

În doar câțiva ani, Georges Salomon își depășește tatăl reușind să inventeze o metodă prin care canturile pentru schiuri pot produse în masă. Pentru industria schiurilor a fost considerată o adevărată revoluție. Brandul Salomon începe să se contureze și să câștige, încetul cu încetul, notorietate internațională.

Până în 1962, produsele Salomon erau nelipsite de la cele mai mari târgui de iarnă din Franța și Statele Unite ale Americii. Patru ani mai târziu, Salomon mai dă o lovitură după ce inventează un sistem de prindere pentru skiuri cu eliberarea automată a călcâiului.

Sistemul inovator a făcut ca Salomon să fie cel mai căutat brand de pe piață în ceea ce privește legăturile pentru schiuri. A urmat o perioadă în care și-au deschis filiale în țări precum Germania, Austria, Italia și peste Ocean, în Statele Unite.

Urmează o perioadă în care Salomon e în continuă creștere atât în ceea ce privește producția articolelor sportive pentru schiul alpin, cât și al numărului de angajați.

La începutul anilor 1990 a lansat și o gamă de adidasi Salomon, încălțăminte pentru trekking și hiking.

Salomon a început să devină un nume important și pentru cei care vor încălțăminte casual pentru sezonul rece și sunt luate în calcul de cei care caută pe internet cum iti alegi ghetele de iarna.

Specialiștii continuă să dezvolte și să vină cu inovații de la schiuri și clăpari până la tricouri speciale, geci, încălțăminte sport sau chiar rucsacuri pentru alergători.