Salariul minim pe economie crește cu 450 de lei. Se mărește și punctul de pensie

marius budăi
Foto: Pagina de Facebook Marius Budăi

Salariul minim brut va crește de anul viitor la 3.000 lei, față de 2.550 de lei cât este în prezent, a propus ministrul Muncii Marius Budăi (PSD), anunță economedia.ro.

Prin urmare, salariul minim brut garantat în plată ar urma să crească cu 450 de lei. Potrivit ministrului, din salariul minim de 3.000 lei, 2.800 lei vor fi taxați, iar 200 lei rămân în continuare netaxați.

Budăi a spus că urmează să discute cu mediul de afaceri în Consiliul Național Tripartit: „Aceste măsuri pe care le luăm de la începutul anului au fost luate în discuție cu mediul de afaceri. Această majorare este propunerea cu care PSD merge în Consiliul Național Tripartit. Nu avem discuțiile finalizate, nu avem un acord. Dar este o necesitate ca salariul minim să crească”.

De asemenea, Budăi a cerut ca pensia minimă să se majoreze la 1.100 lei, iar valoarea punctului de pensie să crească la 1.745 de lei (de la 1.586 de lei cât este în prezent).

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.