S-a vândut Doraly, unul dintre primele parcuri comerciale din România. Cine l-a cumpărat

doraly
Foto: doraly.ro

Parcul comercial Doraly, aflat lângă București, a fost vândut dezvoltatorului belgian de spaţii logistice WDP. Tranzacția a fost anunțată de compania de consultanță imobiliară iO Partners, relatează revista „Agenda construcțiilor”.

Expo Market Doraly a fost vândut de către ARA Europe și investitorul român Gheorghe Iaciu, cel care a fondat Expo Market Doraly în 1993.

Prețul de vânzare nu a fost dezvăluit, însă potrivit unor informații transmise de profit.ro la începutul anului, ar fi vorba de 90 de milioane de euro.

Expo Market Doraly este unul dintre primele parcuri comercial en-gros, cash & carry și de retail din România. Se află în nord-estul Bucureștiului, în comuna Afumați, pe șoseaua București-Urziceni.

Parcul comercial are o suprafață de 110.000 de metri pătrați și 37 de pavilioane, unde activează peste 400 de comercianți. Complexul comercial dispune de aproximativ 4.000 de locuri de parcare, inclusiv de parcare subterană, se arată pe site-ul oficial al Doraly.

„În demersul nostru de a găsi cea mai buna soluție pentru evoluția Doraly, în concordanță cu așteptările chiriașilor și satisfacția clientului final, am identificat WDP ca fiind unic, pentru a maximiza potențialul proprietății. Expo Market Doraly este un activ rezilient, cu un portofoliu puternic de chiriași, de producători, importatori și distribuitori, unde clienții pot găsi o gamă largă de produse la prețuri foarte competitive, un centru comercial în continuă evoluție și creștere.

Jeroen Biermans (country manager WDP România – n.r.), cu experiența sa la nivel de Master Class în domeniul logisticii, și WDP, cu puterea sa financiară, reprezintă elementul de care Doraly avea nevoie pentru a evolua. Suntem parteneri de încredere și întreaga echipă se angajează să creeze valoare pentru părțile interesate ale Doraly”, a declarat Gheorghe Iaciu.

Iaciu și echipa actuală vor continua să administreze proiectul Doraly, alături de noul proprietar, WDP, notează adevărul.ro.

WDP este al doilea cel mai mare proprietar de spații industrial-logistice din România, cu un portofoliu de aproape 1,7 milioane de metri pătrați. Parcurile industriale ale companiei sunt situate în întreaga țară, în zone urbane precum București, Timișoara, Pitești, Arad, Cluj, Brașov, Sibiu, Brăila, Deva, Constanța, Râmnicu Vâlcea și Ploiești, mai notează sursa citată.

La nivel european, WDP este prezentă și în Belgia, Franța, Olanda, Luxemburg și Germania, având în portofoliu proprietăți imobiliare ce însumează 7 milioane de mp de spații logistice și de birouri.

Compania a fost fondată de antreprenorul belgian Jos De Pauw. Familia acestuia deține la ora actuală aproximativ 20% din WDP, restul acțiunilor fiind deținute de diverse persoane juridice și fizice, după ce societatea a fost listată la bursă.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.