S-a vândut Cora România. Cine este cumpărătorul

cora hipermarket angajări cora
Foto: cora.ro

Grupul francez Carrefour a anunțat joi, 27 aprilie, că va prelua activitățile retailerului belgian Cora în România, anunță „Libertatea”.

Acordul a fost semnat în această săptămână și vizează 10 hipermarketuri și 8 magazine Cora Urban, precum și preluarea celor aproximativ 2.400 de angajați.

„Tranzacția va consolida prezența Carrefour în România, prin hipermarketurile și formatele de proximitate preluate în locații cheie. Acestea vor fi transformate ulterior în magazine ale brandului Carrefour și adaptate formatelor sale”, a anunțat Carrefour într-un comunicat de presă.

Tranzacția va fi definitivată până la finele anului 2023.

Potrivit Ziarului Financiar, aceasta este cea mai mare tranzacție din retailul alimentar din ultimii 7 ani, fiind evaluată la 70-90 milioane de euro.

Cora este un retailer belgian, deținut de Louis Delhaize Group, ce funcționează în Franța, Belgia, România și Luxemburg. Față de alți retaileri din domeniul alimentar, Cora este mult mai puțin extinsă.

În România există 10 hipermarket-uri Cora — 4 în București (Lujerului, Pantelimon, Sun Plaza și Alexandriei), 2 în Constanța și câte unul în Cluj-Napoca, Drobeta-Turnu Severin, Bacău și Ploiești.

Grupul Louis Delhaize (nu trebuie confundat cu grupul belgian Delhaize Group, ce deține în România Mega Image și Shop & Go) a mai deținut în România și lanțurile de supermarket-uri Profi și Albinuța, potrivit Wikipedia.org.

Primul hipermarket Cora din România a fost deschis la 1 octombrie 2003, pe locul unde era fabrica de betoane Granitul din Pantelimon, în urma unei investiții de 50 de milioane de euro.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.