S-a propus închiderea mall-urilor în weekend. Ce decizie a luat premierul

FOTO: StockSnap/Pixabay.com
FOTO: StockSnap/Pixabay.com

Primul ministru Florin Cîțu a declarat că nu vor fi introduse alte restricții de circulație în afară de cea pe timp de noapte, care va începe de la ora 22:00, în loc de 23:00, cum e în prezent.

Premierul a mai spus că s-a propus închiderea mall-urilor în weekend-uri, dar a refuzat această măsură. De asemenea, a spus însă că este în discuţie o propunere privind reducerea capacităţii de cazare în câteva pensiuni din staţiunile montane.

„Magazinele rămân deschise până la ora 21,00. Au fost propuneri cu mai multe restricţii, nu le-am acceptat, de închidere a mall-urilor în weekend şi aşa mai departe. Nu mergem în direcţia asta, eu ştiu că există mai multe persoane care încearcă să restricţioneze, eu cred că în momentul ăsta România se descurcă foarte bine.

O să avem o lună cu mai multe doze de vaccin, cu 2,6 milioane în această lună, 3,1, cel puţin în luna aprilie, deci campania merge foarte bine. (…) Eu nu sunt de acord cu închiderea mall-urilor. Propunerea a venit de la specialişti în epidemiologie, dar nu suntem de acord în acest moment”, a declarat premierul Cîțu.

Florin Cîţu a afirmat că nu are estimări cu privire la numărul infectărilor în următoarele zile. „Au fost estimări că vom avea 10.000 în luna martie şi nu suntem acolo, estimările sunt estimări, realitatea le infirmă de fiecare dată”, a arătat premierul.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.