S-a prăbușit tavanul unei săli de clasă de la o școală gimnazială. „Nu ne putem juca cu viețile copiilor!”

tavan prăbușit școală neamț
Foto: Florentina Luca Moise

Tavanul fals al unei săli de clasă de la Școala Gimnazială nr. 2 din Piatra-Neamț, județul Neamț, s-a prăbușit în dimineața zilei de miercuri, 10 mai.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit deoarece incidentul s-a petrecut înainte de intrarea elevilor la oră.

Elevii de clasa a II-a care ar fi trebuit să învețe în sala respectivă au fost mutați în altă sală până la terminarea reparațiilor.

„Am luat măsuri, elevii sunt în siguranță!

Un incident ce ar fi putut avea urmări tragice a avut loc la orele dimineții la Școala Gimnazială nr. 2 din Piatra-Neamț: tavanul unei clase s-a prăbușit.

Am ajuns la școală la prima oră și am dispus relocarea elevilor. Vorbim despre clasa a II-a, care urma să susțină și evaluarea. Elevii vor continua activitățile în altă sală de curs. Le mulțumesc pe această cale pentru promptitudine și eficiență colegilor mei – manager, învățători și profesori!

Sper ca Primăria să ia cât mai repede măsuri de consolidare și renovare și să efectueze un audit complex al structurii acestei școli. Nu ne putem juca în acest fel cu viețile copiilor!

Vreau să îi asigur pe părinți că mă ocup îndeaproape de această situație și că niciun copil nu este în pericol!”, a scris pe pagina sa de Facebook Florentina Luca-Moise, inspector școlar general în județul Neamț

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.