S-a născut singura girafă fără pete din lume

girafă fără pete
Foto: Captură YouTube

O girafă fără pete, despre care se crede că este singura de acest fel din lume, s-a născut la Grădina Zoologică Brights din Tennessee, SUA, relatează „The Guardian”.

Puiul, care este o femelă, nu are binecunoscutele pete ce împodobesc în mod normal pielea girafelor.

Specialiștii cred că este singura girafă cu părul colorat, dar fără pete, din lume (în lume există și girafe complet albe, însă acestea suferă de albinism, adică au anumite mutații genetice care împiedică producerea melaninei, pigmentul care dă culoare pielii, părului și ochilor).

Femela, născută pe 31 iulie 2023, are o culoare maro uniformă, fără modelul distinctiv ce seamănă cu niște petice, tipic pentru girafe.

Grădina Zoologică Brights a transmis că girafa are deja 6 metri înălțime și că se află în grija mamei ei și a personalului grădinii zoologice.

Specialiștii de aici consideră că girafa este unică, având în vedere că foarte rar girafele se nasc fără aspectul lor pestriț, care servește în primul rând ca o formă de camuflaj în sălbăticie.

Fiecare girafă – cu excepția noului venit din Tennessee – are un model unic de petice, iar cercetătorii cred că aceste modele sunt influențate de moștenirea genetică primită de la mamele lor.

Grădina Zoologică Brights a transmis că speră ca nașterea girafei fără pete să ajute la evidențierea provocărilor cu care se confruntă girafele din lume. Cel mai înalt animal din lume este amenințat de fragmentarea habitatului său din Africa, precum și de braconaj.

„Populațiile sălbatice alunecă în tăcere spre dispariție, cu 40% din populația de girafe sălbatice pierdute în doar ultimele trei decenii”, a declarat fondatorul Grădinii Zoologice Brights, Tony Bright, pentru postul local de știri de televiziune WCYB.

Grădina zoologică a lansat și un concurs pentru public pentru a denumi noua girafă. Opțiunile selectate sunt Kipekee, care înseamnă „unic” în swahili, Firayali, care înseamnă neobișnuit, Shakiri, care înseamnă „ea este cea mai frumoasă”, și Jamella, care înseamnă „una de o mare frumusețe”.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.