Ryanair anunță scumpirea biletelor de avion

FOTO: Ryanair.com
FOTO: Ryanair.com

Directorul general al Ryanair, cea mai mare compania aeriană low cost, a anunțat că prețurile biletelor vor crește, din cauza capacității limitate a industriei.

Din cauza problemelor care limitează numărul de aeronave disponibile, operatorii aerieni europeni vor satisface cu dificultate cererea pentru călătorii în timpul sezonului de vârf, susţine şeful companiei irlandeze.

El a previzionat că preţul biletelor Ryanair se va scumpi cu până la 10% în această vară, comparativ cu perioada similară din 2023, deoarece creşterea numărului de pasageri va fi mai redusă decât se aştepta compania, din cauza întârzierii livrărilor de avioane noi Boeing.

Iniţial, Ryanair previziona că în anul fiscal ce se va încheia la 31 martie 2025 va transporta 205 milioane de pasageri, în creştere faţă de 183,5 milioane în anul precedent. „Dar, cu mai puţine aeronave, poate vom fi nevoiţi să înrăutăţim estimările la aproximativ 200 de milioane de pasageri”, le-a spus jurnaliştilor O’Leary, la sediul central al companiei din Dublin.

În vara acestui an, preţurile la bilete vor fi din nou mai ridicate, comparativ cu perioada similară din 2023. „La noi, preţurile au crescut în medie cu 17% în vara anului trecut. Dar nu cred că vara aceasta vom avea o creştere mai mare de 10%”, a susţinut şeful Ryanair. Acesta a adăugat: „Dacă va creşte capacitatea, preţurile vor scădea”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.