Rușii caută disperați pe Google „cum să-ți rupi mâna acasă”, după ce Putin a anunțat mobilizarea

fractură braț
Foto: sferrario1968 / pixabay.com

După ce președintele Vladimir Putin a anunțat mobilizarea bărbaților cu experiență militară rușii au început să caute metode pentru a nu fi trimiși pe frontul din Ucraina, relatează publicația newsweek.com.

Astfel, căutarea „cum să-ți rupi mâna acasă” a intrat în topul căutărilor pe Google (Top Google Trends).

Putin a spus că mobilizarea îi vizează doar pe rezerviști (cei care au efectuat serviciul militar, iar apoi au trecut în rândul cadrelor de rezervă ale armatei).

Ministrul Apărării Serghei Șoigu a spus că vor fi chemați la război 300.000 de bărbați care au „experiență militară”.

La scurt timp după aceea, căutarea „cum să-ți rupi mâna acasă” a explodat pe Google. Google Trends listează de la 0 la 100 cele mai frecvente căutări dintr-o anumită perioadă de timp, 0 reprezentând cel mai scăzut nivel de interes, iar 100 cel mai ridicat.

Înainte ca Putin să facă anunțul privind mobilizarea, căutarea „cum să-ți rupi mâna acasă” era ca și inexistentă, având nivelul 0 de interes. Însă după discursul președintelui rus, în doar două ore căutarea a ajuns la nivelul 38.

O altă căutare cu un volum de trafic ridicat după anunțul lui Putin a fost „cum să pleci din Rusia”. Potrivit mai multor publicații, la granițele cu Finlanda și Georgia s-au format cozi uriașe de mașini. Bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani nu mai au voie să cumpere bilete de avion.

Foto: sferrario1968 / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.