Rușii avertizează că se pregătesc să bombardeze Kievul. Le cer locuitorilor să plece din case

explozie kiev
Explozie în Kiev. Foto: Președinția Ucrainei

Ministerul Apărării din Rusia a transmis un avertisment către locuitorii din Kiev prin care i-a anunțat că se pregătește să lovească ținte din capitala Ucrainei, relatează BBC.

În anunț se arată că forțele rusești se pregătesc să lanseze „lovituri de înaltă precizie” împotriva unor centre tehnologice ale Serviciilor de Securitate din Ucraina, precum și împotriva unui centru de operațiuni din Kiev.

„Le cerem cetățenilor ucraineni care sunt folosiți de naționaliști pentru a provoca Rusia, precum și rezidenților din Kiev aflați lângă stațiile de releu să își părăsească locuințele”, au anunțat oficialii ruși.

Rușii au susținut că aceste bombardamente vor avea loc pentru a „preveni atacurile informaționale împotriva Rusiei”.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.