Rușii au bombardat toată noaptea. Care e situația în marile orașe acum

Invazia Rusiei în Ucraina a ajuns în a șaptea zi. Noapte trecută au fost bombardamente în mai multe orașe din Ucraina și au vizat inclusiv zone residențiale. La Harkov au aterizat parașutiști ruși și au atacat unul dintre spitalele militare ale orașului. Aramata Ucrainei transmite că luptele sunt în curs de desfășurare.

„Trupele aeriene ruse au aterizat la Harkov (…) şi au atacat un spital local”, a declarat armata ucraineană într-un comunicat. „Luptele sunt în curs între invadatori şi ucraineni”, potrivit comunicatului.

În această dimineață, un incendiu a izbucnit în centrul Harkovului. Deocamdată nu se cunosc cauzele.

La Herson, ale cărui intrări erau deja controlate de forţele ruse, acestea din urmă au preluat în cursul nopţii controlul asupra gării şi portului, potrivit primarului oraşului, Igor Kolihaiev, citat de media locale.

Rachetele Kalibr au distrus o bază aeriană, mai multe case și un spital, a declarat primarul localității Jîtomîr, situată la vest de Kiev. Patru persoane, inclusiv un copil, au fost ucise, anunță edilul.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.