Romsilva e acuzată că ar fi arat traseul unui concurs internațional de ciclism

FOTO: Alex Găvan
FOTO: Alex Găvan

Alpinistul și sportivul Alex Glăvan reclamă faptul că Romsilva a băgat plugul și a arat potecile dintr-o pădure din Ilfov, care fac parte din traseul celui mai mare concurs internațional de ciclism country din estul Europei, cu mii de participanți.

„Dragă Romsilva Ilfov,

După cum bine știi deja, conform propriilor tale norme, pădurile din jurul capitalei au, în principal, un scop social și de recreere. Iar Prima Evadare este cel mai mare concurs internațional de ciclism cross country din estul Europei, cu mii de participanți.

În cei 15 ani de existență a devenit unul dintre evenimentele emblematice ale Bucureștiului atrăgând, pe lângă iubitorii de natură și de pedalat amator și nume mari ale acestui sport, cum ar fi o multiplă campioană mondială și olimpică. Cum s-ar zice, treabă serioasă”, scrie Alex Glăvan.

„Să ari cu plugul în mai mulți ani fix potecile pe care se desfășoară acest concurs, fix înainte de concurs, așa cum ai făcut-o pe o lungime de vreo 2 km și acum câteva zile, sabotând cu bună știință evenimentul cu doar puțin timp înainte de start și amenințându-i astfel desfășurarea, nu este doar un gest abuziv, ci și ceva care, cu siguranță, nu îți face cinste”, spune sportivul care prezintă și filmulețe video și poze de la locul cu pricina.

„Pădurea nu este doar cherestea, ci infinit mai mult. Considerăm că atât accesul în pădure pentru recreere, sport sau educație, cât și la toate celelalte daruri pe care pădurea ni le oferă necondiționat și cu infinită generozitate este un drept al nostru fundamental”, spune Glăvan.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.