Românii vor putea merge la biserică în noaptea de Înviere

FOTO: fietzfotos/Pixabay.com
FOTO: fietzfotos/Pixabay.com

Patriarhia Română a anunțat că, în urma discuțiilor purtate de reprezentanții cultelor religioase din țară și premierul Florin Cîțu, s-a ajuns la o înțelegere privind desfășurarea firească a slujbei de Înviere.

”Toate cultele religioase au făcut propuneri adecvate situației epidemiologice încă delicate prin care trecem, dar și respectării depline a libertății religioase prin posibilitatea participării fizice a credincioșilor la momentele importante ale sărbătorilor, respectiv la Slujba de Înviere”, a precizat Patriarhia Română, într-un comunicat.

”Deschiderea tuturor oficialităților pentru buna, ordonata și în același timp fireasca desfășurare a Slujbei de Înviere, ca și a celorlalte sărbători proprii altor culte religioase în următoarea perioadă, indică faptul ca acestea se vor putea desfășura normal, cu respectarea riguroasă a tuturor măsurilor sanitare ce vor rămâne obligatorii (purtarea măștii, distanțarea sanitară, deplasarea pe jos sau cu mijloc de transport propriu la lăcașul de cult de care aparținem etc)”, mai precizează instituția religioasă.

Pe de altă parte, potrivit Digi24, se pare că restricțiile de circulație în noapte de Înviere vor intra în vigoare doar după ora 2 noaptea.

Măsura ar urma să se aplice atât pentru Paștele Ortodox, cât și pentru Paștele Catolic.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.