Românii, ultimii în Uniunea Europeană la căutarea de informații despre sănătate, pe internet

Foto; Eurostat

Un sondaj realizat de Eurostat arată că doar 28% dintre românii cu vârste cuprinse între 16 și 74 de ani caută informații online legate de probleme de sănătate.

Este cea mai mică proporție din Uniunea Europeană. Bulgarii, vecinii noștri de peste Dunăre, sunt cu un procent înaintea noastră în acest clasament, în timp ce italienii nu sunt nici ei departe, cu doar 35% dintre cetățeni căutând online informații despre răni, boli sau nutriție.

Chiar și așa, în ultimul deceniu, ponderea românilor care au căutat online informații legate de sănătate a crescut cu nouă puncte procentuale.

Pe de altă parte, căutarea de informaţii online legate de sănătate este foarte populară în ţările nordice, în frunte cu Finlanda, unde 77% dintre cei cu vârsta între 16 şi 74 de ani au declarat că au căutat online astfel de informaţii în 2020. Finlanda e urmată de Olanda (76%), Danemarca (72%) şi Germania (70%).

La nivelul Uniunii Europene, media este de 55%.

De asemenea, 20% din cetăţenii UE au declarat că şi-au făcut online o programare la un medic generalist, iar 13% au accesat alte servicii de sănătate via un site web sau o aplicaţie în loc să meargă la spital.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.