Românii care vor să intre în Spania trebuie să prezinte un test negativ la COVID-19

spania steag
Foto: Efraimstochter / pixabay.com

Ministerul Afacerilor Externe a transmis că Spania va cere, începând cu 23 noiembrie, prezentarea obligatorie a unui test negativ COVID-19 la intrarea în țară. Sunt vizați cetățenii din țări cu risc epidemiologic ridicat, printre care se află și România.

„Astfel, începând cu data de 23 noiembrie 2020, va fi introdusă obligativitatea prezentării unui test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 la intrarea pe teritoriul Regatului Spaniei de către toate persoanele care sosesc din zone sau state cu risc epidemiologic ridicat. Testul trebuie să fie efectuat cu maximum 72 ore anterior intrării pe teritoriul spaniol”, se precizează în comunicatul autorităților spaniole.

România este, în acest moment, pe lista statele cu risc epidemiologic crescut.

De asemenea, toate persoanele care călătoresc spre Regatul Spaniei trebuie să completeze, anterior efectuării călătoriei, un formular privind starea de sănătate prin intermediul aplicației Spain Travel Health (SpTH) sau pe www.spth.gob.es.

Codul unic de sănătate obținut acolo trebuie prezentat la punctul de trecere a frontierei către Spania. Acesta va include și o rubrică suplimentară privind rezultatul testului pentru COVID-19.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, la sosirea în Regatul Spaniei, autoritățile spaniole pot solicita călătorilor dovada în original a testului PCR (în format digital sau pe hârtie), document care trebuie să fie redactat în limba spaniolă sau engleză, să cuprindă numele și prenumele călătorului, datele documentului de identitate național sau al pașaportului cu care se va legitima, data realizării testului, datele unității medicale care a realizat testul și rezultatul negativ al testului.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.