România zboară la Europenele de handbal: Am învins și Germania!

Fetele noastre au câștigat ambele meciuri jucate până acum la Europenele din Franța. Foto: Kolektiff images / Federația Română de Handbal

După victoria cu Cehia, naționala feminină a României a dispus și de Germania, scor 29-24, în prima fază a grupelor de la Europenele de handbal din Franța.

Denisa Dedu a făcut un meci excelent în poarta României, blocând numeroase atacuri ale Germaniei, echipa care izbutise să învingă suprinzător Norvegia în primul meci din grupă, însă remarcata partidei a fost Cristina Neagu.

Cea mai valoroasă handbalistă a României a devenit, în timpul meciului cu nemțoaicele, și cea mai bună marcatoare din istoria Campionatelor Europene, fiind aplaudată în picioare de toți spectatorii când a reușit golul cu numărul 206 în această competiție.

„Aşa cum am mai spus, nu m-am, gândit la record. Cel mai important era să câştigăm, să jucăm bine, ca o echipă. Acum, asta e tot ce contează, avem două puncte sigur în Main Round. Mi-aş dori să înscriu mai puţin şi România să ajungă cât mai departe în competiţie”, a declarat Neagu.

Pentru românce urmează derby-ul cu Norvegia, cea mai titrată echipă din ultimii ani în handbalul feminin mondial. Dacă vor reuși să se impună și în acest meci, tricolorele au șanse foarte mari să atingă faza semifinalelor la Europenele din Franța.

Aurul european lipsește din palmaresul naționalei feminine a României. Cea mai bună clasare la competiția continentală a fost medalia de bronz cucerită în 2010.