România, trecută pe lista „țărilor neprietenoase” cu Rusia

Piața Roșie din Moscova
Piața Roșie din Moscova. Foto: jackmac34 / pixabay.com

Guvernul Federației Ruse a aprobat luni, 7 martie, o listă a statelor și teritoriilor care au comis „acțiuni neprietenoase” împotriva Rusiei, a companiilor din această țară și a cetățenilor ruși, transmite agenția de presă TASS din Rusia.

Pe listă se află SUA, Canada, statele membre UE (inclusiv România), Marea Britanie (inclusiv Jersey, Anguilla, Insulele Virgine Britanice, Gibraltar), Muntenegru, Elveția, Albania, Andorra, Islanda, Liechtenstein, Monaco, Norvegia, San Marino, Macedonia de Nord, Japonia, Coreea de Sud, Australia, Micronezia, Noua Zeelandă, Singapore și Taiwan.

„Statele și teritoriile menționate în listă au impus ori s-au alăturat sancțiunilor impuse împotriva Rusiei după debutul unei operațiuni militare speciale a Forțelor Armate Ruse în Ucraina”, notează agenția TASS.

Potrivit hotărârii luate de Guvern, cetățenii ruși, companiile rusești, statul rus și autoritățile locale ce au datorii în valută către creditori externi din statele menționate vor putea plăti aceste datorii în ruble.

Noua procedură se aplică plăților care depășesc 10 milioane de ruble pe lună (adică aproximativ 66.000 de euro).

Foto: jackmac34 / pixabay.com

Vă recomandăm și:

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.