România, țara rozătoarelor. Șobolan uriaș filmat în timp ce mânca în cuptorul unui patiserii

șobolan patiserie ploiești
Foto: Captură YouTube Observatorul prahovean

Doi șobolani, dintre care unul cu adevărat uriaș, au fost filmați în cuptorul unei patiserii din orașul Ploiești, din Piața Aurora Vest. Ei mâncau resturile alimentare din cuptor, relatează publicația locală „Observatorul prahovean”, care a primit filmarea de la un cititor.

”Nepoțica mea i-a văzut și ne-a chemat să-i filmăm. De acolo cumpăram zilnic produse de patiserie. Am trimis imaginile și la DSP Prahova”, a menționat cititoarea.

Potrivit publicației locale, astfel de sesizări au fost trimise și de persoane care locuiesc în alte zone ale orașului, unde sunt depozitați munți de deșeuri, care au devenit adăpost și sursă de hrană pentru rozătoare.

După publicarea imaginilor, autoritățile au demarat un control în urma căruia proprietarul patiseriei din Piața Aurora Vest a fost amendat, iar activitatea unității a fost suspendată.

Incidente similare au avut loc recent și în alte mari orașe din România, ca de exemplu București și Cluj-Napoca.

La începutul lunii iulie, un șoarece a fost filmat la Auchan Cluj, în Iulius Mall Cluj, de un client care făcea cumpărăturile cu familia.

“Fiica mea mi-a atras atenția că pe raft este un șoricel, care mânca ciocolata. Am sesizat vânzătoarea, dar nu a părut interesată”, a povestit clujeanul pentru stiridecluj.ro.

Reprezentanții Auchan au declarat că este vorba despre un incident izolat.

„Regretăm acest eveniment cu totul neașteptat și izolat și vă asigurăm că am luat imediat toate măsurile pentru a elimina orice risc pentru consumatori și pentru a elucida cauzele pentru care a apărut. Astfel, am dispus, conform normelor și procedurilor interne, igienizarea și deratizarea întregului magazin precum și casarea mărfurilor pentru care există cea mai mica suspiciune că au intrat în contact. Suntem în continuare în alertă și am sporit controalele și filtrele pe care le punem în practică în mod uzual”, a anunțat compania într-un comunicat de presă la acea dată.

Iar cu puțin timp înainte, într-un Mega Image din sectorul 1 din București au fost fotografiați doi șobolani care mâncau un covrig din raftul cu produse de patiserie.