România, printre țările fruntașe în topul vaccinării. Suntem pe locul 17 în lume!

Vaccin coronavirus. Foto: Pixabay

Potrivit statisticilor adunate de Bloomberg, țara noastră a reușit să vaccineze mai mulți cetățeni decât Austria, Suedia și Norvegia la un loc.

Până acum, mai precizează sursa citată, au fost administrate 44 de milioane de doze, în 51 de țări.

România ocupă locul 17, cu peste 235.000 de doze administrate, sub Arabia Saudită, care a imunizat aproape 300.000 de persoane, dar peste Argentina, care a administrat mai mult de 200.000 de doze.

România ese printre țările care au imunizat între 1% și 2% din populație, în timp ce multe state nu au ajuns la 1%.

Pe primul loc în top se află Statele Unite ale Americii, care au început campania de vaccinare în urmă cu mai bine de o lună de zile. Peste 14 milioane de americani au fost vaccinați. Chinezii au anunțat că au vaccinat deja 10 milioane de oameni, în timp ce Marea Britanie se apropie de pragul de 5 milioane de cetățeni imunizați la COVID-19.

Israelul a vaccinat deja 2,5 milioane de oameni, aproximativ 30% din populație, în timp ce Emiratele Arabe Unite a ajuns la 2 milioane.

Rusia a anunțat că a vaccinat 1,5 milioane de cetățeni, în timp ce Italia și Germania sunt celelalte două țări care au reușit să imunizeze peste un milion de oameni, până în acest moment.

România a reușit să vaccineze mai mulți oameni decât în țări mult mai prospere, precum Danemarca, Austria, Belgia, Suedia sau Norvegia.