România la peste 40 de grade Celsius. A început cea mai caldă săptămână a verii

Căldura va fi greu de suportat în aproape toată țara. Foto: Pixabay

Săptămâna aceasta va fi una a temperaturilor extreme în aproape toată România, canicula urmând să se instaleze începând de marți.

Temperaturile urmează să depășească 40 de grade la umbră în unele părți din sudul țării, în timp ce în alte regiuni se vor înregistra temperaturi maxime de peste 37 de grade Celsius.

”Vor fi nopți tropicale, pentru că temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade, așa încât acest nou val de căldură persistent va fi deosebit de accentuat, cu temperaturi resimțite în bună parte din țară. Mai ales acolo unde valorile de temperatură măsurate în condiții standard depășesc 37-38 de grade, cu siguranță temperaturile resimțite vor fi unele semnificative”, a declarat Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, la Digi24.

”Este posibil ca săptămâna care urmează să fie cea mai caldă săptămână de până în prezent în această vară”, a mai spus ea.

Va fi caniculă și pe litoralul Mării Negre, unde urmează să se atingă 34-35 de grade.

”Atenție la indicele UV, la expunerea la soare în orele amiezii, când se înregistrează căldură maximă, și nu în ultimul rând atenție la modul cum ne hidratăm”, a mai avertizat meteorologul.