România, încă o victorie clară. Tricolorii încep să joace din nou fotbal

Echipa națională a României a încheiat anul cu o victorie clară, scor 2-0, în fața Danemarcei, într-un meci amical important, disputat pe o vreme urâtă, cu nici 10.000 de spectatori în tribunele Național Arena.

După victoria cu 2-0 în fața Irlandei de Nord, venită oarecum norocos, dar firesc, prin ”dubla” fundașului Paul Papp, Anghel Iordănescu a obținut o nouă victorie clară, de această dată în fața unui adversar mai puternic.

Danemarca, o echipă experimentată și cu câțiva jucători de valoare, a fost controlată de o echipă a României cu multe absențe, organizată competent de Lucian Sânmărtean. Golurile au venit însă de la o altă vedetă a Stelei, Claudiu Keșeru, cel mai abil atacant al României.

Golgheterul Ligii 1 a marcat două goluri splendide, care au urcat naționala până pe locul 15 în lume. Visul frumos de altădată al ”Generalului” începe să prindă din nou viață.

Tot aseară, în Europa, s-au disputat mai multe partide foarte interesante.

Grecia și-a continuat căderea în meciul amical cu Serbia, o mare dezamăgire a ultimilor ani, pierzând acasă cu 2-0. Brazilia și-a continuat recuperarea, sub noul antrenor Carlos Dunga, cu un succes mic cu Austria: 2-1.

La Kiev, Ucraina a obținut o remiză albă chinuită cu Lituania, meci disputat într-o atmosferă tensionată, iar la Budapesta, Rusia a obținut o victorie de moral în fața Ungariei, o colegă de grupă a României, la fel ca Grecia. Fabio Capello și-a salvat postul în urma succesului cu scorul de 2-1.

Italia a învins brava Albanie, care remizase în Franța în urmă cu câteva zile, însă trupa lui Antonio Conte a dezamăgit din nou. Aseară s-au întâlnit și Messi și Ronaldo, cei mai buni fotbaliști ai lumii.

Duelul dintre ei s-a încheiat nedecis, zero la zero, niciunul nereușind să puncteze, însă meciul a fost decis de necunoscutul Raphael Guerreiro, un fundaș care s-a născut în Franța și joacă la Lorient.

Germania i-a arătat Spaniei cine e campioana mondială a momentului, după ce, în vară, îi preluase Cupa Mondială fără luptă. Singurul gol al meciului a fost marcat de Toni Kroos, care își câștigă pâinea la Real Madrid.

Franța a învins Suedia printr-un gol marcat tot de un jucător de la Real, Raphael Varane, în timp ce Anglia a învins Scoția la Glasgow cu 3-1.

Al 112-lea episod din cea mai veche rivalitate a fotbalului a fost decis de o ”dubla” a lui Wayne Rooney.

Rezultate

Grecia — Serbia 0-2, la Atena
Au marcat: Petrovic 60, Gudelj 90

Ungaria — Rusia 1-2, la Budapesta
Au marcat: Nikolic 86, respectiv Ignașevici 49, Kerjakov 80

Slovacia — Finlanda 2-1, la Bratislava
Au marcat: Holosko 1, Hamsik 17, respectiv Hubocan 45 — autogol

Spania — Germania 0-1, la Vigo
A marcat: Kroos 89

Austria — Brazilia 1-2, la Viena
Au marcat: Dragovic 75 — penalty, respectiv Luiz 64, Firminio 83

Belarus — Mexic 3-2, la Borisov
Au marcat: Kisliak 50, Signevici 56, Nehaicik 81, respectiv Jimenez 48, 53

Franța — Suedia 1-0, la Marsilia
A marcat: Varane 84

Italia — Albania 1-0, la Genova
A marcat: Salihi 82 — autogol

Polonia — Elveția 2-2, la Wroclaw
Au marcat: Jedrzejczyk 45+1, Milik 62, respectiv Drmic 4, Frei 87

Portugalia — Argentina 1-0, la Manchester
A marcat: Guerreiro 90+1

Irlanda — Statele Unite 4-1, la Dublin
Au marcat: Pilkington 7, Brady 55, 86, McClean 82, respectiv Diskerud 39

Scoția — Anglia 1-3, la Glasgow
Au marcat: Robertson 83, respectiv Oxlade-Chamberlain 32, Rooney 47, 85

Slovenia — Columbia 0-1, la Ljubljana
A marcat: Ramos 43