România încă dă campioni: Robert Glință a câștigat aurul la Europenele de natație!

Robert Glință a devenit primul campion european din istoria natației românești. Foto: Facebook

Cu toate că sportul românesc este de mulți ani la pământ, investițiile și strategia de dezvoltare fiind aproape inexistente, unii concurenți se încăpățânează să facă performanță.

Cel mai interesant exemplu este Roberti Glință, înotătorul în vârstă de 24 de ani care ieri a devenit primul campion european la natație din istoria României.

Natația românească nu mai cucerise un titlu continental de 17 ani, când Camelia Potec cucerea aurul la 200 de metri liber.

Glință s-a impus în cursa de 100 de metri spate, stabilind și un nou record național al probei, la Europenele de la Budapesta.

Românul s-a impus în fața spaniolului Hugo Gonzalez de Oliveira, care a cucerit argintul, și a grecului Apostolos Christou, medaliatul cu bronz.

Robert Glință, originar din Pitești, este considerat, de ani buni, unul dintre cei mai talentați sportivi ai României, iar rezultatele în competițiile de seniori încep să apară.

La Europenele de la Budapesta, tânărul sportiv român a cucerit și argintul în proba de 50 de metri spate.

El va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În urmă cu cinci ani, la Rio, el bifa o finală în proba de 100 de metri spate.

Robert Glință a parcurs cele două lungimi de bazin, la Budapesta, în 52,88 de secunde, fiind cu doar o secundă mai încet decât actualul record olimpic al probei.