România, încă 30 de zile în stare de alertă. Raed Arafat: ”Posibilitatea de a apărea un nou val există oricând”

raed arafat
Foto: Facebook

Guvernul a prelungit starea de alertă cu alte 30 de zile, începând cu 12 iunie, cu toate că numărul de cazuri pozitive la infecția cu COVID-19 a scăzut extrem de mult în ultima vreme.

Premierul Florin Cîțu a anunțat că se vor putea organiza petreceri private, în interior, cu cel mult 200 de persoane participante, însă trebuie asigurat un spațiu de doi metri pătrați pentru fiecare om.

În același timp, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat că primejdia coronavirusului nu a trecut.

”Fără să intrăm în speculaţii, posibilitatea de a apărea un nou val există oricând, prin noi variante, prin diferite metode sau situaţii. Se adaptează totul la situaţia epidemiologică, dacă începe să se agraveze, dacă începe să apară ceva. La acest moment, nu avem astfel de semnale. Noi stăm bine de ceva timp, dar avem o perioadă de răgaz în care trebuie să ne pregătim şi cea mai importantă pregătire rămâne vaccinarea şi respectarea regulilor”, a spus Arafat, după şedinţa de Guvern.

Arafat a vorbit și de posibilitatea administrării unor noi doze de vaccin persoanelor imunizate.

“Până acum, vaccinurile au o eficienţă variabilă, sunt studii care arată, unele poate mai puţin sau mai mult, dar nu înseamnă că nu au efect şi nu sunt eficiente. Se analizează dacă trebuie suplimentarea de doze cu anumite modificări. O să vedem. La acest moment, vaccinarea protejează şi reduce şansa să ai o formă gravă inclusiv cu tulpina indiană, din ce ştim”, a explicat secretarul de stat.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.