România în 2018: O fetiță a murit de foame

FOTO: jarmoluk/Pixabay.com
FOTO: jarmoluk/Pixabay.com

O fetiță de un an și zece luni, din comuna suceveană Preuțești, a murit de foame. Era în grija tatălui, mama fiind plecată la muncă în străinătate.

Fetița a început să se simtă rău, iar tatăl a dus-o la soacra lui, într-o localitate învecinată. După ce a văzut-o, bunica a decis să o ducă la spital, în Fălticeni, însă era în stare foarte gravă.

La scurt timp după internare, cu toate eforturile medicilor, copilul a murit în urma unui infarct cardio-respirator. Potrivit Digi24, medicii spun că în momentul în care au preluat-o fetița avea anemie severă și era subnutrită.

Bunica le-a spus medicilor că fetița era hrănită doar cu ceai și lapte. Direcția pentru Protecția Copilului a început o anchetă. Asistenții sociali din comună nu monitorizau această familie, deși cei patru copii ai familiei se aflau de câteva luni doar în grija tatălui, mama fiind plecată în străinătate la muncă.

Un studiu realizat de World Vision România, cu titlul „Bunăstarea copilului din mediu rural 2018”, arată că 1 din 11 copii primește cel mult două mese pe zi, iar 1 din 8 mănâncă o pâine pe zi.

Raportul mai arată că una din două familii din mediul rural are venituri care fie nu ajung deloc, fie abia ajung de la o lună la alta. De asemenea, una din trei familii beneficiază de o formă de sprijin social. Cercetarea a fost făcută în peste două mii de gospodării din 65 de sate și au fost chestionate persoane cu vârste între 7 și 18 ani.

FOTO: jarmoluk/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.