România ”digitală”: Un șofer a vrut să mituiască un polițist printr-o aplicație bancară

FOTO: Poliția Română/Facebook
FOTO: Poliția Română/Facebook

Un șofer care avea permisul suspendat a încercat să scape de cercetarea penală, după ce a fost oprit de un filtru de poliție, oferindu-i agentului 500 de lei.

Incidentul s-a petrecut în ajunul Crăciunului trecut, în județul Timiș. Cu toate că polițistul nu a acceptat mita, șoferul cu permisul suspendat a trimis 500 de lei printr-o aplicație bancară.

„Procurorii au reținut că în data de 24.12.2020, după ce a fost sancționat contravențional pentru că a condus autoturismul pe un drum public din Timișoara, fără a avea asupra sa permisul de conducere, inculpatul M.A.-I. ar fi dat agentului constatator, prin aplicația Revolut, suma de 500 lei, cu titlu de mită, cu scopul de a nu i se întocmi dosar penal pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, în condițiile existenței suspiciunii că inculpatul avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice”, au susținut procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș.

Tentativa de mituire a fost denunțată de polițist, iar principala dovadă în acest caz a fost istoricul tranzacțiilor din aplicația de online banking, scrie Digi24.

Șoferul fără permis a fost trimis în judecată pentru dare de mită.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.