România: Adăpost pentru animale la standarde europene

catei_00
Foto: digi24.ro

Astăzi s-a deschis primul adăpost de animale din județul Iași construit după normele europene. Aici au fost aduși deja peste 200 de câini de la un adăpost mai vechi. În zilele următoare vor mai fi aduse cuşti, capacitatea padocului ajungând la o mie de locuri.

Adăpostul aflat în comuna Tomești din județul Iași a fost inaugurat după patru ani de lucrări şi o investiţie ce depăşeşte două milioane de lei. Acum, sute de căței din adăpost așteaptă să fie adoptați.

catei
Foto: digi24.ro

„Ca să iasă din adăpost, bineînţeles, trebuie adoptaţi. Adoptatorul trebuie să vină la noi cu buletinul, completează un formular de adopţie şi câinele îi aparţine. Pe viitor, în cel mai scurt timp, îi vom şi microcipa pe cei care ies la adopţie pentru a deţine controlul asupra adopţiilor”, a explicat Livioara Rotariu, medic veterinar la Padocul Iaşi, citată de digi24.ro.

Printre cele 200 de patrupede cazate la padocul din Tomeşti se numără şi Max, un câine abandonat în vârstă de 3 ani din rasa Husky. Max a fost găsit pe stradă și adus la adăpost, unde aşteaptă acum să îşi găsească o nouă familie.

husky
Foto: digi24.ro

Adăpostul ocupă o suprafaţă de aproximativ 3.000 de metri pătraţi, iar câinii au aici condiţii conform standardelor europene: au cuşti noi, iar cele două cabinete veterinare de la adăpost asigură asistenţă medicală în permanenţă.

În viitor, adăpostul va fi extins și va putea găzdui și păsări sau animale mari precum caii.

Dacă v-a plăcut acest articol și vreți să fiți la curent cu lucrurile bune care se întâmplă în România, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de știri pozitive de pe pagina noastră de Facebook.