România a trecut de 50.000 de decese provocate de coronavirus

OTO: Engin_Akyurt/Pixabay.com
OTO: Engin_Akyurt/Pixabay.com

România a depășit pragul de 50.000 de decese provocate de coronavirus de la începutul pandeiei. În ultimele 24 de ore au fost raportate 483 de decese, dintre care 20 anterioare și 8.268 de cazuri noi. Bilanțul deceselor COVID ajunge astfel la 50.087.

„Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 5 noiembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 8.268 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 483 decese dintre care 20 anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00”, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică.

Epidemiologul Octavian Jurma afirmă, miercuri seară, că majoritatea judeţelor vor fi sub 3 la mie înainte de sărbători, dacă trendul actual se menţine constant şi dacă se respectă restricţiile.

Judeţul Sibiu ar fi, potrivit estimărilor medicului, singurul care în 28 decembrie ar avea incidenţă de peste 9 la mie, explicaţia sa fiind că judeţul este în creştere masivă în ultima perioadă, cel mai probabil din cauza cazurilor anterioare când s-a subestimat incidenţa. Tot în 28 decembrie, judeţele Argeş, Bihor şi Vâlcea vor avea peste 3 la mie incidenţă.

„Majoritatea judeţelor vor fi sub 3 la mie înainte de sărbători dacă trendul actual se menţine constant. Vă atrag atenţia că prognoza în această perioadă este puternic influenţată de măsurile luate şi conformarea populaţiei cu acestea. Dintre acestea, vaccinarea este cel mai important factor care poate accelera ieşirea din valul valul 4-Delta, alături de conformarea cu măsurile existente”, a scris epidemiologul pe Facebook.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.