România a ajuns pe locul 2 în Europa la rata deceselor provocate de COVID-19

Foto: Pixabay

Cele mai recente date publicate de Centrul European pentru Prevenția și Controlul Bolilor arată că România a înregistrat o rată a deceselor COVID-19 de 4,5 la suta de mii de locuitori, în ultimele două săptămâni.

România e pe locul 2 în ierarhia continentală, fiind depășită doar de Cehia, unde rata este de aproximativ 7,1 la 100.000 de locuitori.

Situația completă a epidemiei de coronavirus din Europa o găsiți aici.

După țara noastră, în clasamentul european se află Spania (3,8), Ungaria (3,7) și Belgia, cea din urmă având o rată a deceselor la 14 zile de 3,1 la suta de mii de locuitori.

Pe de altă parte, Finlanda, Norvegia și Estonia par să fie cele mai ferite țări din Europa de ”catastrofa” COVID-19, având un număr de decese foarte mic și o rată a acestora de doar 0,1 decese la suta de mii de locuitori, în ultimele două săptămâni.

Și Germania – țară cu un sistem medical foarte bine pregătit- stă bine la acest capitol, având o rată de 0,3.

Bulgarii au o rată a deceselor provocate de COVID-19 la jumătate față de cea din România (n.r. – 2,2), în timp ce țări mari ale Europei, precum Franța sau Marea Britanie sunt la cota 2.

Cea mai surprinzătoare diferență în clasamentul oficial al ratei de deces din cauza COVID-19 din ultimele două săptămâni, în Uniunea Europeană, este cea între liderul clasamentului Cehia și țara vecină și prietenă Slovacia. Slovacii au o rată de doar 0,7 morți COVID-19 la suta de mii de locuitori, de zece ori mai mică decât cea înregistrată în Cehia.