Un român a intrat într-o biserică din Italia și a strigat “Allah Akbar” în timpul slujbei

biserică
Foto: PublicDomainPictures / 17913 images / pixabay.com

Un român în vârstă de 41 de ani a fost arestat în Italia după ce a intrat într-o biserică în timpul slujbei de Bobotează și a creat panică strigând “Allah Akbar”, relatează publicația locală rivieraoggi.it.

Potrivit sursei citate, bărbatul era beat, el fiind un om fără adăpost.

Incidentul s-a petrecut într-o biserică din comuna Alba Adriatica, aflată pe coasta Mării Adriatice, în regiunea Abruzzo.

Expresia “Allah Akbar” (”Dumnezeu e mare” în limba arabă) a devenit foarte cunoscută în ultimii ani în Occident după ce numeroși teroriști au folosit-o în timpul atentatelor comise în spațiul european.

Strigătul compatriotului nostru a creat panică printre cei 50 de credincioși adunați în biserica centrală Sant’Eufemia din Alba Adriatică.

Bărbatul a fost imediat imobilizat de carabinierii stației locale de poliție, în timp ce preotul paroh, care părea să îl cunoască pe român, a încercat să-i liniștească pe credincioși.

Românul a fost reținut de poliție, iar apoi transferat într-o ambulanță la spitalul Giulianova, unde a fost supus unui tratament medical obligatoriu.

Foto: PublicDomainPictures / 17913 images / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.