Rezultate parțiale. Cine conduce în cursa pentru Primăria Capitalei: pe ce loc sunt Dan, Firea, Piedone, Burduja

candidați primăria bucurești sondaj nicușor dan gabriela firea popescu piedone
Foto: Facebook

Nicușor Dan ar fi obținut cele mai multe voturi și s-ar afla pe primul loc în cursa pentru Primăria Capitalei, au declarat surse politice pentru adevărul.ro, euronews.ro și digi24.ro.

Urmărește GreatNews și pe Instagram ca să fii la curent cu tot ce se întâmplă interesant în România și în lume. Ne găsești și pe Threads.

Astfel, rezultatele parțiale ale voturilor exprimate până la ora 13.00 arată că Nicușor Dan ar fi obținut 40% din totalul voturilor exprimate până la acel moment, Gabriela Firea 26%, Cristian Popescu Piedone 19%, iar Sebastian Burduja 10%, au declarat surse politice pentru „Adevărul”.

Surse din rândul PNL au declarat pentru Euronews că, din datele adunate de propriii reprezentanți la ieșirea din secțiile de vot, Nicușor Dan ar fi obținut 36% din voturile înregistrate până la ora 13. Urmează Gabriela Firea, cu 26%, Cristian Popescu Piedone cu 15% și Sebastian Burduja cu 13%.

Potrivit unor surse politice citate de Digi 24, rezultatele parțiale la ora 15:00 arată că Nicușor Dan are 35%, Gabriela Firea 27%, Cristian Popescu Piedone 17% și Sebastian Burduja 15%.

În ceea ce privește alegerile europarlamentare, sursele citate de „Adevărul” au declarat că, până la ora 13.00, Alianța electorală PSD-PNL ar avea 46% dintre voturi, AUR 19%, iar Alianța Dreapta Unită (USR+PMP+Forța Dreptei) 10%.

Iar rezultatele parțiale de la ora 15:00 pentru consiliile județene arată că PSD ar avea 28%, PNL 22%, AUR 18%, iar Alianța Dreapta Unită (USR+PMP+Forța Dreptei) 16%, arată sursele politice citate de Digi 24.

Rezultatele unui exit-poll realizat împreună de CURS și Avangarde, la comanda PSD-PNL, urmează să fie publicate la ora 22:00, după închiderea urnelor.

Urmărește GreatNews și pe Instagram ca să fii la curent cu tot ce se întâmplă interesant în România și în lume. Ne găsești și pe Threads.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.