Rezultate exit-poll ora 19:00. Cine conduce în cursa pentru Primăria Capitalei

candidați primăria bucurești sondaj nicușor dan gabriela firea popescu piedone
Foto: Facebook

Nicușor Dan avea un avans uriaș față de contracandidații săi, arată rezultatele unui exit-poll pentru ora 19:00, prezentat pe surse pe postul de televiziune Știrile PRO TV.

Astfel, Nicușor Dan ar avea peste 46%, fiind urmat de Gabriela Firea cu circa 22% și de Cristian Popescu Piedone cu aproximativ 17%. Sebastian Burduja ar fi obținut doar 7,7%.

Rezultatele oficiale de la exit-poll vor fi publicate peste aproximativ o oră, la 22:00.

Datele de la Autoritatea Electorală Permanentă arată că s-a depășit prezența la vot atât față de alegerile locale de acum 4 ani, cât și față de alegerile europarlamentare de acum 5 ani.

Astfel, la ora 20:45, prezența la urne la alegerile locale era de 47,91%, și de 50,11% la alegerile europarlamentare. În urmă cu 4 ani, la alegerile locale din 2020, prezența la urne a fost de 46,02%, potrivit Autorității Electorale Permanente. În urmă cu 5 ani, la alegerile europarlamentare din 2019, prezența la urne a fost de 49,02%.

Urmărește GreatNews și pe Instagram ca să fii la curent cu tot ce se întâmplă interesant în România și în lume. Ne găsești și pe Threads.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.