Rezultate Evaluare Națională 2018 Slobozia. Edu.ro publică notele

rezultate evaluare națională 2018 slobozia
Rezultate Evaluare Națională 2018 Petroșani Foto: isjialomita.ro

Rezultate Evaluare Națională 2018 Slobozia. Elevii din clasa a VIII-a care săptămâna trecută au susținut examenele de la Evaluarea Națională 2018 află astăzi ce note au obținut.

Ministerul Educației a transmis că rezultatele de la Evaluarea Națională 2018 sunt publicate marți, 19 iunie, pe siteul edu.ro, până în ora 12.00.

În jur de 150.000 de absolvenți de clasa a VIII-a s-au înscris în 2018 pentru susținerea Evaluării Naționale. Prima probă, la Limba și literatura română, a avut loc luni, 11 iunie. Miercuri, 13 iunie, absolvenții au susținut proba la Matematică.

Joi, 14 iunie, elevii minorităților naționale au dat examen la limba maternă.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Slobozia – Afișarea notelor definitive

După ce își află notele, elevii nemulțumiți pot depune contestații tot azi, 19 iunie, în intervalul orar 14.00 – 19.00.

Rezultatele finale, de după contestații, vor fi afișate sâmbătă, 23 iunie.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Slobozia – Informații importante despre contestații

E esențial de știut că nota obținută la contestație poate fi mai mică sau mai mare decât nota inițială. Candidații care depun contestații trebuie să completeze și să semneze o declarație-tip în care se menționează că au luat la cunoștință acest lucru.

În procesul de soluționare a contestațiilor, după ce evaluarea făcută de cei doi profesori evaluatori a fost finalizată și validată, în cazul în care diferența dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult 1 punct, atunci este calculată nota finală, ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori. Nota nu se rotunjește.

Nota rezultată este trecută în catalogul Evaluării Naționale.

Însă, dacă diferența dintre notele date de cei doi profesori evaluatori este mai mare de 1 punct, lucrarea va fi recorectată de alți doi profesori evaluatori. După validarea finalizării evaluării, nota finală este calculată din cele 4 note, după ce cele două note / valori extreme au fost eliminate, ca medie aritmetică cu două zecimale, fără rotunjire, a celor două note / valori centrale.

Media obținută reprezintă nota finală la acea probă și e trecută în catalogul Evaluării Naționale.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Slobozia – De ce se poate ajunge la a treia etapă de corectare

În cadrul etapei de soluționare a contestațiilor, după încheierea evaluării lucrărilor, notele acordate după reevaluare sunt comparate cu cele acordate în etapa de evaluare inițială. Dacă este observată o diferență mai mare de 1,5 puncte, în minus sau în plus, între nota de la evaluarera inițială și cea de la contestații, lucrarea este transmisă spre reevaluare altor doi profesori evaluatori.

Nota finală, obținută în urma reevaluării în etapa de soluționare a contestației, e calculată din cele 4 note, după eliminarea celor două note / valori extreme, ca media aritmetică, cu zecimale, fără rotunjire, a celor două note / valori centrale.

Această notă e definitivă și nu mai poate fi modificată. Ea reprezintă nota obținută de candidat la proba respectivă.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Slobozia – Cum își pot vedea lucrările elevii din Slobozia

Candidatul major sau părinții / reprezentanții legali ai candidatului minor pot solicita comisiei județene de organizare a Evaluării Naționale vizualizarea lucrării propriului copil după afișarea rezultatelor finale, așadar după etapa de soluționare a contestațiilor.

Candidatul minor trebuie să fie însoțit la vizualizarea lucrării de un părinte / reprezentant legal.

Solicitarea de vizualizare nu poate duce la reevaluarea și nici la modificarea notei acordate lucrării.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Slobozia – Urmează admiterea la liceu

Media de admitere la liceu se calculează ca medie ponderată între media de la Evaluarea Naţională (care are o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din V-VIII (care are o pondere de 20%).

În funcție de această medie și de opțiunile alese, elevii sunt repartizați computerizat la liceu.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.