Rezultate Evaluare Națională 2018 Roșiorii de Vede. Note pe Edu.ro

rezultate evaluare națională 2018 roșiorii de vede
Foto: Facebook

Rezultate Evaluare Națională 2018 Roșiorii de Vede. Elevii de clasa a VIII-a care au susținut săptămâna trecută probele de la Evaluarea Națională află azi ce note au obținut.

Ministerul Educației a anunțat că rezultatele de la Evaluarea Națională sunt publicate marți, 19 iunie, pe siteul edu.ro, până în ora 12.00.

În anul 2018, peste 150.000 de elevi s-au înscris pentru a susține probele de la Evaluarea Națională.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Roșiorii de Vede – Elevii pot depune contestații

Elevii care consideră că au fost depunctați prea mult la Evaluarea Națională 2018 pot depune contestații doar azi, 19 iunie, în intervalul orar 14.00 – 19.00.

Nota pe care un elev o poate obține în urma contestației poate fi mai mică sau mai mare decât nota inițială. Cei care depun contestații au obligația să completeze și să semneze o declarație prin care să arate că au înțeles acest lucru.

Rezultatele finale, de după contestații, se afișează pe 23 iunie, sâmbătă.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Roșiorii de Vede – Etapa de soluționare a contestațiilor

În cadrul etapei de rezolvare a contestațiilor, după terminarea evaluării lucrărilor, notele acordate după reevaluare sunt comparate cu cele acordate în etapa de evaluare inițială. Dacă este observată o diferență mai mare de 1,5 puncte, în minus sau în plus, între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații, lucrarea este transmisă spre reevaluare altor doi evaluatori.

Nota finală, obținută în urma reevaluării în etapa de soluționare a contestației, e calculată din cele 4 note, după eliminarea celor două note / valori extreme, ca media aritmetică, cu zecimale, fără rotunjire, a celor două note / valori centrale.

Nota astfel obținută este definitivă, și reprezintă nota obținută de candidat la proba respectivă.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Roșiorii de Vede – Ce subiecte au picat la română

Luni, 11 iunie, elevii au susținut proba la Limba și literatura română. La primul subiect, ei au primit un fragment din textul „Inocenţii”, de Ioana Pârvulescu. Pornind de la acest text, ei au avut de rezolvat mai multe cerinţe, inclusiv una care le-a solicitat să redacteze o compunere de minimum 150 de semne în care să demonstreze că textul aparține genului epic.

La al doilea subiect, elevii au primit un fragment din textul „Transilvania în goana trenului”, scris de Adina Brânciulescu, care a apărut în revista National Geographic Traveler. Elevii au avut de redactat o naraţiune de 150-300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare petrecută într-o cetate.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Roșiorii de Vede – Ce subiecte au picat la matematică

Evaluarea Națională a continuat miercuri, 13 iunie, cu proba la Matematică. La primul subiect, candidații au avut de rezolvat exerciții de aritmetică, exerciții cu mulțimi și exerciții de geometrie cu un trapez și cu un paralelipiped dreptunghic. La subiectul al doilea au primit exerciții de geometrie, de aritmetică și cu funcții.

La al treilea subiect au avut de rezolvat probleme de geometrie cu un triunghi echilateral, cu un triunghi isoscel și cu o piramidă triunghiulară regulată.

Joi, în data de 14 iunie, elevii aparținând minorităților naționale au dat examen la limba maternă.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Roșiorii de Vede – Vizualizarea lucrării

Candidatul major sau părinții / reprezentanții legali ai candidatului minor pot solicita comisiei județene Teleorman de organizare a Evaluării Naționale vizualizarea lucrării propriului copil după afișarea rezultatelor finale.

Candidatul minor trebuie să fie însoțit de un părinte sau de reprezentantul legal la vizualizarea lucrării. Solicitarea de vizualizare nu poate duce la reevaluarea sau la modificarea notei acordate lucrării.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Roșiorii de Vede – Admiterea la liceu

Media de admitere la liceu se calculează ca medie ponderată între media de la Evaluarea Naţională (care are o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din V-VIII (care are o pondere de 20%).

În funcție de medie și de opțiunile alese, elevii sunt repartizați computerizat la liceu.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.