Rezultate Evaluare Națională 2018 Râmnicu Vâlcea. Ce note s-au luat în ”orașul hackerilor”

rezultate evaluare națională 2018 râmnicu vâlcea
Elevii din Vâlcea pot contesta rezultatele la Evaluare Națională 2018 marți, 19 iunie. Foto: cjrae-valcea.ro

Rezultate Evaluare Națională 2018 Râmnicu Vâlcea. Elevii vâlceni de clasa a VIII-a află azi ce note au obținut la examenele pe care le-au susținut săptămâna trecută în cadrul Evaluării Naționale și ce șanse au să intre la liceele la care visează.

Rezultatele de la Evaluarea Națională sunt publicate marți, 19 iunie, pe siteul edu.ro, până în ora 12.00.

Peste 150.000 de elevi s-au înscris în 2018 pentru a susține Evaluarea Națională.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Râmnicu Vâlcea – Cum se desfășoară depunerea contestațiilor

Elevii care sunt nemulțumiți de modul în care au fost notați la Evaluarea Națională pot depune contestații numai marți, 19 iunie, în intervalul 14.00 – 19.00.

Nota pe care un elev o poate obține în urma contestației poate fi mai mare sau mai mică decât nota inițială. Cei care depun contestații trebuie să completeze și să semneze o declarație prin care arată că au înțeles acest fapt.

Rezultatele finale, de după contestații, se afișează pe 23 iunie, sâmbătă.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Râmnicu Vâlcea – Ce presupune recorectarea lucrărilor

1. În cadrul etapei de soluționare a contestațiilor, după finalizarea evaluării lucrărilor, notele acordate după reevaluare sunt comparate cu cele acordate în etapa de evaluare inițială.

2. În cazul în care se constată că s-a ajuns la o diferență mai mare de 1,5 puncte, în plus sau în minus, între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestație, lucrarea este transmisă spre reevaluare altor doi evaluatori.

3. Nota finală, obținută în urma reevaluării în etapa de rezolvare a contestației, este calculată din cele 4 note, după eliminarea celor două note / valori extreme, ca medie aritmetică, cu zecimale, fără rotunjire, a celor două note / valori centrale.

4. Nota rezultată e definitivă; ea reprezintă nota obținută de candidat la proba respectivă.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Râmnicu Vâlcea – Matematică

În data de 13 iunie, miercuri, elevii au dat examen de Matematică.

1. La primul subiect, ei au avut de rezolvat exerciții cu mulțimi, exerciții de aritmetică și exerciții de geometrie cu un trapez și cu un paralelipiped dreptunghi.

2. La al doilea subiect au primit exerciții de geometrie, de aritmetică și cu funcții.

3. La al treilea subiect au avut de rezolvat probleme de geometrie cu un triunghi echilateral, cu un triunghi isoscel și cu o piramidă triunghiulară regulată.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Râmnicu Vâlcea – Limba și literatura română

Luni, 11 iunie, elevii de clasa a VIII-a au dat examen la Limba și literatura română.

1. La primul subiect de la proba de Română le-a picat un fragment din textul „Inocenţii”, de Ioana Pârvulescu. Pornind de la text, ei au avut de redactat o compunere de minimum 150 de semne în care să demonstreze că textul aparține genului epic.

2. La cel de-al doilea subiect au primit un fragment din textul „Transilvania în goana trenului”, apărut în revista National Geographic Traveler și scris de Adina Brânciulescu. Elevii au avut de redactat o naraţiune de 150-300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare ce a avut loc într-o cetate.

Ultimul examen a fost cel susținut de elevii aparținând minorităților naționale. Joi, în data de 14 iunie, ei au dat examen la limba maternă.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Râmnicu Vâlcea – Cum se face admiterea la liceu

Media de admitere la liceu se calculează ca medie ponderată între media de la Evaluarea Naţională (care are o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor de gimnaziu, V-VIII, (care are o pondere de 20%).

În funcție de medie și de opțiunile alese, elevii sunt repartizați computerizat la liceu. Cei mai buni dintre elevi vor studia la liceele de top din Râmnicu Vâlcea, în funcție de opțiunile lor.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.