Rezultate Evaluare Națională 2018 Râmnicu Sărat. Care sunt notele de la examene

FOTO: coyot/Pixabay.com
FOTO: coyot/Pixabay.com

Dacă sunteți interesați de rezultate Evaluare Națională 2018 Râmnicu Sărat rămâneți pe GreatNews.ro pentru a afla când sunt afișate notele pe Edu.ro

Rezultate Evaluare Națională 2018 Râmnicu Sărat. În jur de 150.000 de elevi din toată țara care au absolvit clasa a VIII-a așteaptă rezultatele Evaluării Naționale 2018. Potrivit calendarului, rezultatele se afișează pe 19 iunie, până la ora 12:00. În aceeași zi, elevii nemulțumiți pot depune contestații. Pentru aceștia, o a doua comisie va reanaliza lucrările până pe 22 iunie, iar pe 23 iunie se vor afișa rezultatele finale la Evaluare Națională 2018.

De asemenea, foarte important de știut este că, începând de anul trecut, notele finale, după contestații, vor putea fi modificate în plus sau în minus fără limită de punctaj. Până în 2017, nota finală se modifica doar dacă diferența primită în urma recorectării era de cel puțin 50 de sutimi.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Râmnicu Sărat. S-ar putea reintroduce tezele unice

Rezultate Evaluare Națională 2018 Râmnicu Sărat. Ministerul Educației vrea să nu mai țină cont deloc la admiterea în liceu de media celor patru ani de gimnaziu și să reintroducă tezele unice. Mai exact, notele obținute de elevi la tezele unice pentru clasele a șaptea și a opta ar urma să înlocuiască media generală a celor patru ani de studiu.

Astfel, tezele ar conta în proporție de 20% din media de admitere la liceu, iar o proporție de 80% va fi reprezentată de notele de examenele din cadrul Evaluării Naționale. Propunerea a fost trimisă de Ministerul Educației Naționale părinților. Aceștia ar fi de acord cu această schimbare, însă vor care ca examenele de la Evaluare Națională să fie susținute doar la materiile profilului pe care elevul dorește să le urmeze la liceu.

Mai exact, un elev care vrea să urmeze un profil uman ar da teze sau examenul de evaluare doar la limba română, iar unul care dorește să urmeze un profil real va da doar la matematică. Nu ar fi prima dată când s-ar da teze unice. Acest sistem a mai fost implementat și în anii 2007 – 2008, când Ministerul Educației Naționale era condus de liberalul Cristian Adomniței.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Râmnicu Sărat. Cum se face admiterea la liceu acum

Rezultate Evaluare Națională 2018 Râmnicu Sărat. De anul trecut, Ministerul Educației a decis ca notele de la Evaluare Națională să conteze la media de admitere pentru liceu în proporție de 80%. Până în 2016, acestea aveau o proporție de 75%. Acum, 20% din media de admitere la liceu este reprezentată de media celor patru ani de învățătură.

S-a luat această decizie, ca media celor patru ani de învățătură să conteze mai puțin, după ce s-a constatat că erau elevi care aveau medii foarte mari în timpul școlii, iar la Evaluare Națională situația era foarte slabă.

Pentru admiterea la liceu, absolvenții de gimnaziu și părinții acestora vor completa opțiunile în fișele de înscriere, asistați de diriginți, între 29 iunie și 3 iulie. În aceeași perioadă vor fi introduse fișele de înscriere în baza de date computerizată.

Repartizarea computerizată va avea loc pe 9 iulie și în aceeași zi se vor afișa rezultatele candidaților. Dosarele de înscriere la licee se vor depune între 10 și 13 iulie.