Rezultate Evaluare Națională 2018 Năvodari. Note edu.ro în orașul de la mare

rezultate evaluare națională 2018 năvodari
Foto: scoalatudorarghezinavodari.ro

Rezultate Evaluare Națională 2018 Năvodari. Absolvenții de clasa a VIII-a din orașul de la Marea Neagră care săptămâna trecută au susținut examenele din cadrul Evaluării Naționale 2018 află astăzi ce note au obținut.

Rezultatele de la Evaluarea Națională 2018 sunt publicate marți, 19 iunie, pe siteul edu.ro, până în ora 12.00.

După ce își află notele, elevii care consideră că meritau o notă mai bună la examene, pot depune contestații tot azi, 19 iunie, în intervalul orar 14.00 – 19.00.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 23 iunie.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Năvodari – Depunerea contestațiilor

Nota obținută la contestație poate fi mai mică sau mai mare decât nota inițială. Candidații care depun contestații trebuie să completeze și să semneze o declarație-tip în care se menționează că au luat la cunoștință acest lucru.

În procesul de soluționare a contestațiilor, după ce evaluarea făcută de cei doi profesori evaluatori a fost finalizată și validată, în cazul în care diferența dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult 1 punct, atunci este calculată nota finală, ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori. Nota nu se rotunjește.

Nota rezultată este înregistrată în catalogul Evaluării Naționale.

În situația în care diferența dintre notele date de cei doi profesori evaluatori este mai mare de 1 punct, lucrarea va fi recorectată de alți doi profesori evaluatori. După validarea finalizării evaluării, nota finală este calculată din cele 4 note, după ce cele două note / valori extreme au fost eliminate, ca medie aritmetică cu două zecimale, fără rotunjire, a celor două note / valori centrale.

Media obținută reprezintă nota finală la acea probă și e trecută în catalogul Evaluării Naționale.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Năvodari – Se poate ajunge la a treia etapă de corectare

În cadrul etapei de soluționare a contestațiilor, după încheierea evaluării lucrărilor, notele acordate după reevaluare sunt comparate cu cele acordate în etapa de evaluare inițială. Dacă se constată o diferență mai mare de 1,5 puncte, în minus sau în plus, între nota de la evaluarera inițială și cea de la contestații, lucrarea este transmisă spre reevaluare altor doi profesori evaluatori. Nota finală, obținută în urma reevaluării în etapa de soluționare a contestației, este calculată din cele 4 note, după eliminarea celor două note / valori extreme, ca media aritmetică, cu zecimale, fără rotunjire, a celor două note / valori centrale.

Nota obținută astfel este definitivă și nu mai poate fi modificată. Ea reprezintă nota obținută de candidat la proba respectivă.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Năvodari – Elevii din Năvodari își pot vedea lucrările

Candidatul major sau părinții / reprezentanții legali ai candidatului minor pot solicita comisiei județene de organizare a Evaluării Naționale vizualizarea lucrării propriului copil după afișarea rezultatelor finale, adică după etapa de soluționare a contestațiilor.

Candidatul minor trebuie să fie însoțit în mod obligatoriu la vizualizarea lucrării de un părinte / reprezentant legal. Este important de știut că solicitarea de vizualizare nu poate duce la reevaluarea și / sau la modificarea notei acordate lucrării.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Năvodari – Cum se calculează media de admitere la liceu

Peste 150.000 de absolvenți de clasa a VIII-a s-au înscris în acest an pentru susținerea Evaluării Naționale. Prima probă, cea la Limba și literatura română, a avut loc luni, 11 iunie. Miercuri, 13 iunie, elevii au susținut proba la Matematică.

Joi, 14 iunie, elevii minorităților naționale au dat examen la limba maternă.

Media de admitere la liceu se calculează ca medie ponderată între media de la Evaluarea Naţională (care are o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din V-VIII (care are o pondere de 20%). În funcție de această medie și de opțiunile alese, elevii sunt repartizați computerizat la liceu.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.