Rezultate Evaluare Națională 2018 Mangalia pe edu.ro

rezultate evaluare națională 2018 mangalia
Foto: scoalagalagalaction.ro

Rezultate Evaluare Națională 2018 Mangalia. Absolvenții de clasa a VIII-a din Mangalia care săptămâna trecută au dat examenele din cadrul Evaluării Naționale află astăzi ce note au obținut.

Ministerul Educației Naționale a anunțat că rezultatele la Evaluarea Națională 2018 sunt publicate marți, 19 iunie, pe siteul edu.ro, până în ora 12.00.

Elevii nemulțumiți de notele primite la examene pot depune contestații marți, 19 iunie, în intervalul 14.00 – 19.00.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 23 iunie.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Mangalia – Elevii din Mangalia pot depune contestații

Nota obținută la contestație poate fi mai mică sau mai mare decât nota inițială. Așadar, o contestație nu înseamnă că nota va crește sau că automat va rămâne aceeași. Candidații care depun contestații trebuie să completeze și să semneze o declarație în care vor menționa că au înțeles acest fapt.

În procesul de soluționare a contestațiilor, după ce evaluarea făcută de către cei doi profesori evaluatori a fost finalizată și validată, în cazul în care diferența dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult 1 punct, atunci este calculată nota finală, ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire.

Nota obținută e înregistrată în catalogul Evaluării Naționale.

În schimb, dacă diferența dintre notele date de cei doi profesori evaluatori este mai mare de 1 punct, lucrarea va fi recorectată de alți doi profesori evaluatori. După validarea finalizării evaluării, nota finală este calculată din cele 4 note, după ce cele două note / valori extreme au fost eliminate, ca medie aritmetică cu două zecimale, fără rotunjire, a celor două note / valori centrale.

Media obținută astfel reprezintă nota finală și este înregistrată în catalogul Evaluării Naționale.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Mangalia – Când se ajunge la a treia etapă de corectare

În cadrul etapei de soluționare a contestațiilor, după încheierea evaluării lucrărilor, notele acordate după reevaluare sunt comparate cu cele acordate în etapa de evaluare inițială. În situația în care se observă o diferență mai mare de 1,5 puncte, în plus sau în minus, între nota de la evaluarera inițială și cea de la contestații, lucrarea este transmisă spre reevaluare altor doi profesori evaluatori.

Nota finală, obținută în urma reevaluării în etapa de soluționare a contestației, este calculată din cele 4 note, după eliminarea celor două note / valori extreme, ca media aritmetică, cu zecimale, fără rotunjire, a celor două note / valori centrale.

Nota astfel obținută este definitivă și nu mai poate fi modificată, ea reprezentând nota obținută de candidat la proba respectivă.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Mangalia – Când își pot vedea lucrările elevii

Părinții / reprezentanții legali ai candidatului minor ori candidatul major pot solicita comisiei județene / a municipiului București de organizare a Evaluării Naționale vizualizarea lucrării propriului copil numai după afișarea rezultatelor finale, după etapa de soluționare a contestațiilor.

Candidatul minor trebuie să fie însoțit în mod obligatoriu la vizualizarea lucrării de un părinte / reprezentant legal.

Solicitarea de vizualizare nu poate conduce la reevaluarea și / sau la modificarea notei acordate lucrării.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Mangalia – Media de la Evaluarea Națională contează cel mai mult

Peste 150.000 de elevi s-au înscris în acest an pentru susținerea Evaluării Naționale. Examenul a debutat luni, 11 iunie, cu proba la Limba și literatura română.

Miercuri, 13 iunie, elevii au susținut proba la Matematică, iar joi, 14 iunie, elevii aparținând minorităților naționale au dat examen la limba maternă.

Media de admitere a absolvenților de gimnaziu la liceu se calculează ca medie ponderată între media la Evaluarea Naţională (care are o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din V-VIII (care are o pondere de 20%). În funcție de această medie și de opțiunile alese, elevii sunt repartizați computerizat la liceu.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.