Rezultate BAC 2020. S-au afișat notele obținute de elevi

rezultate BAC 2020 rezultate evaluare națională 2017 rezultate evaluare națională 2020
Foto: edu.ro

Rezultate BAC 2020. Primele rezultate de la această sesiune a examenului de Bacalaureat au fost afișate marți, 30 iunie.

Rezultatele de la BAC 2020 au fost afișate și pe siteul edu.ro.

În total, în acest an, elevii au obținut 232 de medii de 10 (înainte de contestații).

În acest an, examenul de Bacalaureat a început în data de luni, 22 iunie, cu proba la Limba și literatura română. BAC-ul a continuat marți, 23 iunie, cu proba la Limba maternă.

Miercuri, 24 iunie, absolvenții clasei a XII-a au dat examen la matematică sau la istorie, iar joi, 25 iunie, ei au susținut ultima probă de la BAC 2020, cea la alegere a profilului și a specializării(Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică și argumentare, Sociologie și Psihologie).

Rezultate BAC 2020 – Afișarea notelor

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării a publicat rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale prin anonimizarea numelui și a prenumelui.

Este pentru prima dată în istoria examenului de Bacalaureat când notele se afișează într-un format anonimizat. Practic, elevii au primit anumite coduri care îi ajută se se identifice pe listă.

Rezultate BAC 2020 – Depunerea contestațiilor

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00.

În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Când se afișează rezultatele finale

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

Singurele două județe unde rata de promovare la Evaluarea Națională e de peste 85%

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.