Rezultate alegeri Primăria București. Cine este noul primar al capitalei

candidați primăria bucurești nicușor dan gabriela firea popescu piedone sebastian burduja
Foto: Facebook

Nicușor Dan, candidat independent la Primăria Capitalei, susținut de Alianța Dreapta Unită (USR+PMP+Forța Dreptei), a câștigat alegerile locale, obținând al doilea mandat la Primăria Municipiului București, arată exit-poll-ul valabil pentru ora 22:00.

Nicușor Dan a obținut 44%. Exit-poll-ul anterior, valabil pentru ora 20:30, îl dădea câștigător de actualul edil cu un scor ușor mai mare, de 45%.

Iată ce scoruri au obținut candidații la Primăria Municipiului București:

Nicuşor Dan (independent), 44%
Gabriela Firea (PSD), 25%
Cristian Popescu Piedone (PUSL), 12%
Sebastian Burduja (PNL), 10%
Mihai Enache (AUR), 4%
Diana Şoşoacă (SOS România), 3%
Dorin Iacob (Partidul Alternativa Dreaptă)
Alexandru Pânişoară (Partidul Ecologist Român)
Constantin Titian (independent)

Exit-poll-ul a fost realizat de institutele de sondare CURS și Avangarde, la comanda PSD-PNL.

Urmărește GreatNews și pe Instagram ca să fii la curent cu tot ce se întâmplă interesant în România și în lume. Ne găsești și pe Threads.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.