Rezultate alegeri locale Sibiu 2024. Cine este noul primar

Astrid Fodor și Alexandru Găvozdea. Foto: Facebook

După numărarea voturilor în 94 de secții din 107, Astrid Fodor conduce cu 39,74%, urmată de arhitectul Alexandru Găvozdea cu 19,40%. Adrian Bibu este pe poziția a treia în acest moment, cu 11,40% din voturi, urmat de candidata ADU, Ruxandra Cibu-Deaconu, cu 9,82%, transmite oradesibiu.ro.

Candidatul PSD, Florian Giubega, are la acest moment 7,69% din voturile numărate, în timp ce liderul AUR Sibiu, deputatul Sebastian Suciu, are 6,17%.

În ceea ce privește Consiliul local Sibiu, cele mai multe voturi le-a întrunește până la acest moment FDGR (29,55%), urmat de PNL și ADU la distanță foarte mică (17,81%, respectiv 17,62%). Pe locul patru este lista candidaților PSD cu 14.05%, iar AUR are 9,40%.

Rezultate alegeri locale Sibiu 2024. Ce probleme au fost în ziua votului la nivel național

Până la ora 21:00, au fost înregistrate 1.181 de sesizări cu privire la săvârșirea unor posibile contravenții sau infracțiuni în legătură cu procesul electoral.

Dintre acestea, 461 de sesizări nu s-au confirmat, iar 121 sunt in curs de verificare, a anunțat Ministerul Afacerilor Interne.

Șapte sesizări, care nu au fost de competența MAI, au fost transmise către alte autorități: 6 către Birourile Electorale competente și una către Autoritatea Electorală Permanentă.

Până la ora 21:00, au fost întocmite 294 de dosare penale cu privire la posibile infracțiuni. De asemenea, au fost aplicate 361 de sancțiuni contravenționale: 186 de amenzi de peste 200 de mii de lei și 175 de avertismente.

Rezultate alegeri locale Sibiu 2024

S-a putut vota la aceste alegeri doar în comuna, orașul, municipiul sau sectorul în care alegătorii au domiciliul sau reședința.

Alegătorul care nu se află în comuna, oraşul sau municipiul unde are domiciliul sau reşedinţa nu poate vota la alegerile locale!

Chiar dacă alegătorul se află într-o altă comună, alt oraş sau alt municipiu din acelaşi judeţ în care este situată localitatea unde are domiciliul sau reşedinţa, acesta nu poate vota doar pentru consiliul judeţean sau doar pentru preşedintele consiliului judeţean.

Alegătorul care nu se află în sectorul municipiului Bucureşti unde are domiciliul sau reşedinţa nu poate vota la alegerile locale.

Chiar dacă alegătorul are domiciliul sau reşedinţa în municipiul Bucureşti, dacă se află în alt sector, acesta nu poate vota doar pentru Consiliul General al Muncipiului Bucureşti sau doar pentru primarul general.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.