Rezultate alegeri locale Râmnicu Vâlcea 2024. Cine va fi primar

Mirciu Gutău (PSD) și Virgil Pîrvulescu (PNL). Foto: Facebook

Mircia Gutău de la PSD, actualul primar din Râmnicu Vâlcea, a câștigat un nou mandat în funcția de edil, anunță publicația locală gazetavalceana.ro.

El a candidat pentru al cincilea mandat de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea.

Rezultate alegeri locale Râmnicu Vâlcea 2024. Ce probleme au fost în ziua votului

Până la ora 21:00, au fost înregistrate 1.181 de sesizări cu privire la săvârșirea unor posibile contravenții sau infracțiuni în legătură cu procesul electoral.

Dintre acestea, 461 de sesizări nu s-au confirmat, iar 121 sunt in curs de verificare, a anunțat Ministerul Afacerilor Interne.

Șapte sesizări, care nu au fost de competența MAI, au fost transmise către alte autorități: 6 către Birourile Electorale competente și una către Autoritatea Electorală Permanentă.

Până la ora 21:00, au fost întocmite 294 de dosare penale cu privire la posibile infracțiuni. De asemenea, au fost aplicate 361 de sancțiuni contravenționale: 186 de amenzi de peste 200 de mii de lei și 175 de avertismente.

Rezultate alegeri locale Râmnicu Vâlcea 2024

S-a putut vota la aceste alegeri doar în comuna, orașul, municipiul sau sectorul în care alegătorii au domiciliul sau reședința.

Alegătorul care nu se află în comuna, oraşul sau municipiul unde are domiciliul sau reşedinţa nu poate vota la alegerile locale!

Chiar dacă alegătorul se află într-o altă comună, alt oraş sau alt municipiu din acelaşi judeţ în care este situată localitatea unde are domiciliul sau reşedinţa, acesta nu poate vota doar pentru consiliul judeţean sau doar pentru preşedintele consiliului judeţean.

Alegătorul care nu se află în sectorul municipiului Bucureşti unde are domiciliul sau reşedinţa nu poate vota la alegerile locale.

Chiar dacă alegătorul are domiciliul sau reşedinţa în municipiul Bucureşti, dacă se află în alt sector, acesta nu poate vota doar pentru Consiliul General al Muncipiului Bucureşti sau doar pentru primarul general.