Rezultate alegeri locale Primăria Sector 1 București. Cum s-au împărțit voturile

George Tuță și Clotilde Armand. Foto: cdep.ro / Facebook

George Tuță, susținut de PSD-PNL, ar fi noul primar de la Sectorul 1 din București, anunță PNL Sector 1 pe pagina oficială de Facebook, învingând-o așadar pe Clotilde Armand, actualul primar USR.

George Tuță a declarat și el în această dimineață că are un avans considerabil față de Clotilde Armand. Candidata USR nu a făcut nicio declarație până la această oră.

„După numărarea a 98,7% din totalul secțiilor de vot din sector, George Tuță este noul primar al Sectorului 1!

Numărătoarea paralelă arată 475 de voturi în plus pentru George Tuță. Au mai rămas două secții unde reprezentanții USR tergiversează numărătoarea voturilor, la 10 ore de la închiderea secțiilor de vot. La secția 27, am solicitat intervenția poliției naționale pentru a aplica legea. În prezent, se fac cercetări la fața locului.

De asemenea, atragem atenția că la nivelul aparatului administrativ al Sectorului 1 se tergiversează deplasarea președinților de secții către Biroul Electoral de Sector, modificându-se inclusiv procedurile de predare a sacilor cu voturi.

Clotilde Armand trebuie să înțeleagă că a pierdut alegerile și să oprească orice încercare de a pune mâna pe sacii cu voturi”, a anunțat PNL Sector 1.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.